Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش مخرب امارات که یکی از مهمترین ایستگاه های آن در منطقه، عراق است صرفا منحصر به سطوح امنیتی و سیاسی نبوده و شامل پروژه شومی برای اقتصاد این کشور است. جنوب نیوز _ امارات متحده عربی که تا قبل از دهه هفتاد میلادی عملا وجود نداشته و منطقه جغرافیایی آن با عنوان «امارات متصالحه» و «امارات ساحل عمان» معرفی می‌شد، به عنوان یک شیخ نشین عرب نوظهور در منطقه خلیج فارس طی سالهای اخیر تکاپوی زیادی برای یافتن جایگاه منطقه ای انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین هم پیمان امارات در منطقه عربی، عربستان سعودی است که بزرگترین همکاری این دو کشور به جنگ ویرانگر یمن برمیگردد؛ جایی که در سال ۲۰۱۵ ابوظبی با طمع نقش آفرینی در سطح منطقه و تسلط بر جنوب یمن تبدیل به متحد اصلی ریاض در تحمیل این جنگ فاجعه بار ضد یمنی ها شد.

تلاش امارات برای یافتن جایگاه منطقه ای و رقابت با عربستان

البته همین جنگ مقدمه ای برای علنی شدن اختلافات میان عربستان و امارات بود و روابط این دو کشور به دلیل اختلاف نظرهای گسترده در جنگ یمن و همچنین رقابت برای تسلط بر جنوب این کشور از مرحله همگرایی وارد فاز واگرایی شده و در مرحله کنونی ریاض و ابوظبی تبدیل به ۲ رقیب اصلی در زمینه نفت و اقتصاد شده اند و حتی امارات در صدد گرفتن جای عربستان در منطقه است.

نقش مخرب امارات در کشورهای عربی

سیاست خارجی امارات نیز همانند دیگر شیخ نشینان خلیج فارس به طور ویژه وابسته به آمریکا بوده و همچنین از سالهای گذشته روابط محرمانه با رژیم صهیونیستی داشت. اما از یک سال اخیر که روابط این دو طرف علنی شده و تا حد امضای توافق عادی سازی پیش رفت، امارات به شکل گسترده علاوه بر عمل به خواسته های آمریکا در تلاش آشکار برای تامین منافع اسرائیل در کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای تحت نفوذ خود است.

در واقع امارات از هیچ تلاشی برای نفوذ به کشورهای عربی که از بحرانهای داخلی رنج میبرند، دریغ نمیکند. یکی از کارآمدترین اقدامات ابوظبی در این زمینه، تکیه بر پروژه خرابکاری در کشورهای عربی با تاثیرگذاری بر شخصیت های سیاسی و نظامی این کشورهاست. امارات هرکجا که فرصت داشت این پروژه خود را عملی کرده است؛ از یمن گرفته تا فلسطین و اردن و مصر و سودان و لبنان و عراق.

در این میان عراق یکی از مهمترین ایستگاه های خرابکاری امارات است که اغلب اقدامات ابوظبی در این زمینه به شکل محرمانه انجام می شود.

عراق؛ مهمترین ایستگاه خرابکاری های ابوظبی در منطقه

بعد از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ در برخی کشورهای عربی که موج آن به شکل گسترده به عراق نیز رسید تا اکنون که عراقی ها در حال دست و پنجه نرم کردن با پیامدهای نتیجه مشکوک انتخابات پارلمانی هستند، نقش مخرب ابوظبی در این کشور به وضوح مشاهده میشود.

-با آغاز اعتراضات مردمی در عراق در اکتبر ۲۰۱۹، ابوظبی تلاش کرد، کودتای نظامی که برای آن برنامه ریزی کرده بود را اجرایی کند. در جریان اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ منابع عراقی از دستگیری یک باند وابسته به امارات در عراق خبر دادند که قصد داشتند تظاهرات مردم عراق را به نفع خود هدایت کنند. این باند مستقیما وابسته به «طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی امارات و برادر «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی بود. فعالیت گسترده رسانه های وابسته به امارات در جریان اعتراضات ۲۰۱۹ عراق نیز موضوع پوشیده ای نیست.

-ابوظبی از برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان عراق حمایت تمام قدی در سال ۲۰۱۷ به عمل آورد و این موضوع سبب مخالف بغداد در آن زمان شد. یک سال پس از آن محموله مواد مخدر و تسلیحات از امارات به عراق از طریق بنادر بصره توقیف شد اما فشار شدیدی وارد شد تا موضوع آشکار نشود. درحال حاضر نیز قاچاق مواد مخدر از امارات به عراق به طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. محموله‌های مواد مخدر شامل تریاک و قرص‌های روان‌گردان است که بسیاری از کاربران اجتماعی عراقی، از این گونه رفتار امارات با کشورشان گلایه کرده‌اند و آن را نشانه تلاش این کشور برای نابودی روحی و روانی و به انحراف کشیدن جوانان عراقی دانسته‌اند.

- حمایت امارات از تروریست ها در عراق نیز از جمله دیگر ابعاد نقش مخرب ابوظبی در این کشور محسوب میشود و اخیرا مردم و فعالان عراقی با اشاره به اینکه رد پای امارات و عربستان در حمایت از تروریست‌ها مشخص است، از دستگاه قضاء و پارلمان می‌خواهند اقداماتی را در سطح بین المللی برای مجازات این دولت‌ها دنبال کنند. همچنین نمایش آثار باستانی ربوده شده از عراق در موزه ابوظبی دلیل دیگری بر ارتباط امارات با داعش در عراق است.

پروژه شوم امارات برای اقتصاد عراق و جاده ابریشم

اما همانطور که گفته شد نقش مخرب امارات در عراق صرفا مربوط به سطح امنیتی و سیاسی نیست؛ بلکه به اقدامات گسترده ابوظبی علیه اقتصاد عراق نیز مربوط می شود.

در همین راستا «امل عطیه» یکی از اعضای ائتلاف فتح عراق اخیرا فاش کرد که امارات با سرمایه گذاری در بندر «فاو» به دنبال تخریب جاده ابریشم است و دولت کنونی عراق حق امضای هیچگونه توافق با سایر کشورها را ندارد؛ چرا که این دولت منحصراً دولتی است که امور کشور را تا زمان تشکیل دولت جدید اداره می کند.

از طرف دیگر «نوری مالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون نیز نسبت به این اقدام امارات هشدار داد؛ به ویژه بعد از اینکه «ناصر حسین الشبلی»، وزیر حمل و نقل عراق پیشتر از درخواست قطر و امارات برای سرمایه گذاری در بندر بزرگ فاو خبر داده بود.

ترس از خرابکاری امارات علیه پروژه جاده ابریشم به این دلیل است که این کشور مطمئناً تلاش خواهد کرد تا سرعت ساخت بندر فاو را کاهش دهد؛ با این هدف که بنادر امارات و در صدر آنها بندر «جبل علی» همچنان اهمیت و رتبه خود را در بین بنادر جهان حفظ کنند به ویژه اینکه بندر فاو در مقایسه با مسیر عبور از دریای عمان و دریای سرخ قادر است مسافت زیادی را برای حمل و نقل کالاهای تجاری تا دریای مدیترانه کوتاه کند.

علاوه بر آن «طحنون بن زاید» رئیس اداره اطلاعات و امنیت امارات که از او به عنوان مسئول پرونده عراق در ابوظبی یاد شده است در موضع گیری در زمان دولت «عادل عبدالمهدی»، گفته بود: «از نظر ما، بین بنادر منطقه‌ای که اقتصاد امارات را طی ۳۰ آینده تحت الشعاع قرار می‌دهند، تفاوتی وجود ندارد، خواه بندر «گوادر» (پاکستان) باشد که چین درصدد بهره برداری از آن است یا بندر «فاو» (عراق). ما اجازه نمی‌دهیم که برخی‌ها به حساب بازگشت امارات به عصر بیابانگردی، رشد و شکوفایی پیدا کنند.

 پروژه های خرابکارانه امارات در عراق در دوره اخیر  به شکل زیر است که در نتایج انتخابات پارلمانی این کشور نمود پیدا میکند:

-حمایت از نیروهای سیاسی عراق و از جمله «محمد الحلبوسی» رئیس فعلی پارلمان این کشور از طریق تامین بودجه مالی کمپین‌های انتخاباتی و کمک به آنها برای خریدن رای؛ با این هدف که فراکسیون پارلمانی موردنظر امارات که بتواند منافع این کشور را در سرویس های دولتی عراق تامین کند روی کار بیاید.

- مداخله فنی در فرآیند انتخابات از طریق شرکت DARK MATTER  که در موارد زیادی متهم به جاسوسی های الکترونیکی است و همین امر فرضیه ها در خصوص  تقلب در نتیجه انتخابات پارلمانی عراق را تقویت می کند.

- حمایت امارات از تیم پایبند به نتیجه فعلی انتخابات پارلمانی عراق که هنوز پاسخ قانع‌کننده‌ای به اعتراضات گسترده مردمی نسبت به تخلفات صورت گرفته در جریان این انتخابات اعم از تقلب و خطاهای فنی، نداده است.   این در حالی است که به دلیل سوء مدیریت کمیساریای عالی انتخابات و سایر نهادهای مربوطه، اعتراضات مسالمت آمیز به نتیجه انتخابات خیلی زود به خشونت کشیده شد و در جریان درگیری گسترده نیروهای امنیتی با  معترضان شمار زیادی کشته و زخمی شدند. به همین دلیل بسیاری از  ناظران معتقدند که ناآرامی های اخیر عراق را نباید جدا از نقش مخرب امارات دانست.

- حمایت امارات از کنفرانس عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی که طی دوره اخیر در اقلیم کردستان عراق در شهر اربیل برگزار شد.

- حمایت ابوظبی از پروژه جدایی اقلیم کردستان از دولت مرکزی عراق  که زمینه ساز تجزیه این کشور به سه قسمت در چارچوب طرح معروف آمریکا برای تجزیه عراق خواهد بود.

- حمایت گسترده امارات از انجمن‌های غیردولتی در جریان اعتراضات اکتبر  ۲۰۱۹ و همچنین انتخابات پارلمانی عراق.

همانطور که گفته شد این سیاست جاه طلبانه امارات صرفا مربوط به عراق نبوده و در سراسر کشورهای عربی حتی کشورهای خارج از قاره اسیا نیز ادامه دارد. این رویکرد ابوظبی به ویژه بعد از امضای توافق سازش با رژیم صهیونیستی بیش از قبل رنگ و بوی امنیتی به خود گرفته و به ویژه عملیات های جاسوسی مشترک ابوظبی با صهیونیست ها و استفاده از فناوری جاسوسی اسرائیل زنگ خطر را برای کشورهای منطقه از جمله کشورهایی همچون عراق که همواره درگیر پیامدهای مداخلات خارجی هستند به صدا در می آورد.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: انتخابات پارلمانی نقش مخرب امارات کشورهای عربی جاده ابریشم عراق نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۱۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه

رئیس قوه قضائیه با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه و اعمال خشونت نیروهای دولتی و پلیس آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال تظاهرات مسالمت‌آمیز ضدصهیونیستی گفت: صهیونیست‌ها با پشتیبانی آمریکا و بعضی دیگر از دول غربی همچنان در غزه مشغول نسل‌کشی و جنایت هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، ضمن گرامیداشت دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) خطاب به مرکز توسعه حل اختلاف تاکید کرد که از فرصت دهه کرامت برای بسط و گسترش هر چه بیشتر فرهنگ صلح و سازش در جامعه، استفاده شود.

وی با عنایت به سفر اخیر هیئت عالی قضائی به استان هرمزگان و بازدید مجدد خود از بندر شهید رجایی، ضمن آسیب‌شناسی مقوله ساماندهی وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال «تملیکی» و «توقیفی»، دستورات ویژه‌ای را در این حوزه صادر و اظهار کرد: وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال «تملیکی» و «توقیفی» در سراسر کشور، به ویژه استان هرمزگان، با گذشته قابل مقایسه نیست و وضع این مراکز بسیار بهتر شده است؛ البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به برخی نقاط ضعف مشهود در بنادر و گمرکات بیان داشت: در جریان سفر به هرمزگان و بازدید میدانی از بندر شهید رجایی، به عنوان یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی و از قطب‌های واردات کالا به کشور، علی‌رغم مشاهده پیشرفت‌های محسوس و چشمگیر، نقاط ضعفی را نیز مشاهده و احصاء کردم که از جمله آن‌ها می‌توان به تکمیل نشدن سامانه‌های برخط و اتصال نداشتن آن‌ها به یکدیگر و همچنین اتصال نداشتن آن‌ها به سامانه جامع تجارت اشاره کرد؛ بدون‌تردید با ایجاد سامانه واحد میان گمرکات، بنادر و سازمان اموال تملیکی و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت از بسیاری از نواقص و ناهماهنگی‌ها که سبب ترخیص نشدن کالاها می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید؛ لذا در همین راستا به سازمان بازرسی دستور می‌دهم که این موضوع را تا تحقق کامل از دستگاه‌های مسئول پیگیری کند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: در بازدید میدانی که از بندر شهید رجایی انجام دادیم، متوجه شدیم یکی دیگر از نقاط ضعف مشهود که سبب ایجاد اشکالاتی در امر ترخیص کالاها می‌شود، این است که گاهی در صدور دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها از سوی اشخاص و دستگاه‌های مسئول، هماهنگی وجود ندارد؛ به نحوی که از تعبیرِ «خلق‌الساعه» برای این بخشنامه‌ها استفاده می‌شود؛ برای نمونه، یک مدیر میانی در گمرک بر مبنای سلیقه خود و بدون مشورت و هماهنگی با سایر اشخاص و دستگاه‌های ذی‌ربط، بخشنامه‌ای را صادر می‌کند که ممکن است همان بخشنامه، مسائلی را برای دستگاه‌ها و بخش‌های دیگر حتی «سازمان بازرسی» و «دیوان عدالت اداری» ایجاد کند، این موضوع، یکی از اشکالات در این حوزه است که باید برطرف شود و من بعد از سفر اخیر به هرمزگان، این موضوع را با مسئولان ذی‌صلاح دولتی در میان گذاشتم.

وی با اشاره به بازدید خود از مخازن محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی در بندر شهید رجایی اضافه کرد: یکی دیگر از نقاط ضعف در بندر شهید رجایی که در بازدید اخیری که داشتیم مشهود بود، وجود نداشتن واحدهای آزمایشگاهی مجهز در این بندر مهم صادراتی و وارداتی کشور است؛ فقدان چنین واحدهایی سبب می‌شود، نمونه برخی محموله‌های وارداتی که گاهی در زمره نیازهای ضروری کشور هستند و برای آن‌ها ارز ترجیحی تخصیص داده شده، ماه‌ها در رفت‌وآمد میان بندر شهید رجایی و آزمایشگاه مجهزی در شهری دیگر باشند و همین امر علاوه بر هزینه‌های اضافی که به بیت‌المال تحمیل می‌کند موجب انقضا و فاسد شدن آن محموله نیز می‌شود؛ مصداقِ این نقطه ضعف در قضیه محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی که از مردادماه سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده بود و در مخازن بندر شهید رجایی نگهداری می‌شد، مشهود بود، البته در این قضیه، آقایان خیلی سریع در چند روز منتهی به بازدید ما، صورت جلسه تهیه کرده بودند که این محموله را بازگردانند و خسارت از مبدا بگیرند؛ به هر ترتیب، این کالای مورد اشاره، دیگر قابل استفاده نیست.

رئیس قوه قضائیه مقوله ساماندهی بنادر و گمرکات را دارای ارتباط مستقیم با مقوله‌ی تحقق شعار سال دانست و در همین راستا گفت: باید توجه داشت که رفع نقاط ضعف در گمرکات و بنادر ما می‌تواند به تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز یاری رساند، برای نمونه در بندر شهید رجایی ملاحظه کردم که چندین ماه است که ۱۰ کانتینر تجهیزات یک کارخانه بافندگی، ترخیص نشده است؛ تجهیزاتی که بر مبنای قراردادی میان خریدار داخلی و فروشنده خارجی، تکنسین‌هایی برای نصب آن‌ها باید به کشور اعزام شوند، ممکن است در این فاصله که آن تجهیزات بافندگی در گمرک یا بندر ما معطل مانده است، مدت قرارداد با آن تکنسین‌ها نیز اتمام یابد و تولیدکننده ما مجبور شود قرارداد جدیدی را با آن‌ها منعقد کند؛ آیا همین امر، هزینه تولید را بالا نمی‌برد؟!

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تصریح کرد: البته باید تاکید کنم که برخی از نقاط ضعف در موضوع بنادر و گمرکات ناشی از کار خود ما در دادگستری و تعزیرات است؛ برای نمونه باید اشاره کنم که به برخی پرونده‌های این حوزه در دادگستری و تعزیرات، با تأخیر رسیدگی می‌شود؛ البته حجم عمده پرونده‌ها در این حوزه، در تعزیرات است؛ لذا وزیر دادگستری باید نسبت به رفع این موضوع اهتمام داشته باشد؛ در این رابطه ضرورت دارد ضابطان را توجیه و راهنمایی کرد که یک محموله را بلاوجه به عنوان محموله قاچاق توقیف و ضبط نکنند و چنانچه تشخیص بر قاچاق بودن محموله وجود داشت، به پرونده مربوطه در دادگستری و یا تعزیرات به سرعت و دقت رسیدگی شود تا مبادا محموله‌ای فاسد شود یا خسارت به آن تعلق گیرد، در این رابطه، دادستان کل و سایر بخش‌های ذی‌ربط در قوه قضائیه، ایفای نقشِ نظارتیِ ویژه داشته باشند.

وی بیان داشت: وضعیت تعیین تکلیف و ترخیص ماشین‌آلات و وسایل نقلیه در انبارهای بنادر و گمرکات و اموال تملیکی و توقیفی در سراسر کشور به ویژه استان هرمزگان بسیار بهتر شده است، اما هنوز در این حوزه نیز نیاز به تسریع هر چه بیشتر امور است.

رئیس عدلیه با اشاره به ابتکارات دادگستری استان هرمزگان در رفع نواقص و مشکلات با همگرایی و همدلی با سایر بخش‌ها در استان گفت: در جریان بازدیدها و دیدارهایی که در بندرعباس داشتم، نمایندگان اقشار مردم و همچنین مدیران استان هرمزگان، از اقدامات و ابتکارات رئیس کل پیشین دادگستری و رئیس کل فعلی، کمال قدردانی را داشتند؛ در اینجا نیاز است که بخش‌های مربوطه در قوه قضائیه به احصاء دلایل و عواملی بپردازند که سبب رضایت مردم و مسئولان یک استان از رئیس کل دادگستری استان می‌شود تا این مؤلفه‌ها به عنوان الگو در سراسر کشور مطرح شوند، همچنین معاونت راهبردی باید تدبیری اتخاذ کند که بتوانیم در طول سال، یک تا دو بار از دادگستری‌ها و مراجع قضائی که موفق به رفع نقاط ضعف در حوزه کاری‌شان شده‌اند، تقدیر به عمل آوریم و نسبت به معرفی این دادگستری‌ها و مراجع به عموم و شناساندن الگوهای کاری و ابتکاری‌شان، اهتمام داشته باشیم.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اظهار کرد: مقوله «آمار» یکی از شاخص‌ها برای ارزیابی کار قضات و واحدهای قضائی است، اما به هیچ وجه نباید دقت در کار قضا را فدای آمارگرایی کنیم، برخی قضات اجرای احکام نسبت به مبهم بودن آرای صادره از محاکم گلایه دارند؛ امری که سبب شده آن‌ها در اجرای احکام با مشکلاتی مواجه شوند؛ لذا به دیوان عالی کشور و دادستان کل و معاون قضائی دستور می‌دهم نظارت‌ها و بازرسی‌های ویژه‌ای را به صورت مسئله‌محور، موردی، میدانی و یا از طرق دیگر از دادگستری‌ها و مراجع قضائی که بیشترین آمارِ «آرای نقض شده» و «آرای مواجه شده با ماده ۴۷۷» و «آرای مبهم از نظر اجرای احکام» را دارند، به عمل آورند.

وی با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه و همچنین اِعمال خشونت نیروهای دولتی و پلیس آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال تظاهرات مسالمت‌آمیزِ ضدصهیونیستی گفت: صهیونیست‌ها با پشتیبانی آمریکا و برخی دیگر از دول غربی همچنان در غزه مشغول نسل‌کشی و جنایت هستند و در این میان وجدان‌های بیدار در سراسر جهان از جمله در آمریکا و اروپا به تکاپو افتاده‌اند و تنها با زبان و بدون بر هم زدن نظم عمومی در محیط دانشگاه و سایر مجامع به جنایات صهیونیست‌ها در غزه اعتراض می‌کنند و پاسخی که از سوی نیروهای دولتی و نیروهای پلیس دریافت می‌کنند، پاسخی خشن و سرکوب‌کننده است؛ اگر این مشاهدات از وضعیت غزه و اعتراضات در آمریکا و اروپا نبود، نمی‌شد ذات خبیث این مدعیان دروغین حقوق بشر را نشان داد؛ باید این سوال را مطرح کرد که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها زین پس چطور جرئت می‌کنند دم از حقوق بشر بزنند و سایر کشورها را به بهانه‌های حقوق بشری مورد فشار و ایذاء قرار دهند و علیه آن‌ها قطعنامه صادر کنند؟!

کد خبر 751108

دیگر خبرها

  • همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • ویدئو نوشت| کویت؛ جامانده از «جاده توسعه»
  • بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای «تملیکی» و «توقیفی» بهتر شده است
  • استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم