Web Analytics Made Easy - Statcounter

توافق اولیه میان بغداد و پکن درباره بندر فاو به دوره نخست‌وزیری «عادل عبدالمهدی» و توافق اقتصادی مهم او با چین باز می‌گردد که پس از تظاهرات‌های اکتبر سال گذشته، او مجبور به استعفا شد. فشار برای کناره‌گیری او تاوان همین توافق بود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کمیسیون شفاف‌سازی پارلمان عراق از دولت این کشور خواست تا پروژه بندر «فاو» را نهایی کند و به فشارهای خارجی از سوی برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای عدم موفقیت این پروژه پایان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عالیه نصیف» عضو این کمیسیون در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: پیشنهاد چین برای موفقیت پروژه بندر فاو دارای انعطاف بی‌سابقه‌ای است و اتمام پروژه در وقت مقرر، تکمیل پروژه‌های صنعتی و تجاری و مجتمع‌های مسکونی داخل این پروژه را شامل می‌شود.

وی افزود که عراق در حال حاضر از فشارهای خارجی برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس که به دنبال شکست این پروژه به هر طریق ممکن هستند، در رنج است. درآمدهای این بندر در صورت راه‌اندازی با درآمد نفتی عراق برابری می‌کند و نزدیک به یک میلیون فرصت شغلی سالانه ایجاد می‌کند و علاوه بر آن، موجب احداث صدها کارخانه و ایجاد فرصت برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی می‌شود.

طرح بزرگ بازسازی و توسعه بندر فاو عراق از آوریل سال ۲۰۱۰ آغاز شده و با گذشت بیش از ۱۰ سال، بغداد نه تنها طرح را به پایان نرسانده، بلکه پروژه مذکور پیشرفت چندانی نیز نداشته است و محافل عراقی سنگ‌اندازی‌های دولت آمریکا و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس را از دلایل اصلی آن می‌دانند.

دولت عراق امید دارد تا با افتتاح پروژه بازسازی بندر فاو، یک گام بلند در جهت توسعه اقتصادی بردارد و تا سال ۲۰۲۴ طرح را به پایان برساند. در صورت عملی شدن نهایی این پروژه، بندر فاو یکی از ده بندر بزرگ جهان خواهد بود. توسعه بندر فاو و پروژه بزرگ «القناة الجافه» (تونل خشکی که مسیری مواصلاتی برای انتقال کالاها از خلیج فارس به ترکیه، اردن و سوریه و اروپا است) سالهاست که در عراق مطرح است هرچند که هنوز این امر به دلیل مانع‌تراشی‌های آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای آن در خلیج فارس، به ویژه امارات که متضرر اصلی اجرای این پروژه محسوب می‌شود، راکد است.

در این میان دو شرکت چینی و کره‌ای بر سر اجرای این پروژه با یکدیگر رقابت دارند که هر یک موافقان و مخالفانی در میان مقامات و مردم عراق برای گرفتن این پروژه دارند. مخالفت شرکت‌کره‌ای «دوو» می‌گویند که کره جنوبی در واقع تابع اوامر آمریکا است و از سوی دیگر پیشنهاد ارائه شده از سو آن، شامل ساخت یک برنامه با بودجه دولتی عراق و با وامی به میزان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار به مدت ۴ سال است در حالی که مبلغ پیشنهادی شرکت چینی ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار است. ضمن اینکه این شرکت عراق را مجبور به پرداخت پیشاپیش هزینه نمی‌کند بلکه حداقل ۱۰ سال فرصت می دهد.

توافق اولیه میان بغداد و پکن درباره بندر فاو به دوره نخست‌وزیری «عادل عبدالمهدی» و توافق اقتصادی مهم او با چین باز می‌گردد که پس از تظاهرات‌های اکتبر سال گذشته، او مجبور به استعفا شد و به اعتقاد بسیاری از تحلیل‌گران، استعفای او تاوان همین توافق بود. در همان زمان «محمد البلداوی» نماینده فراکسیون الصادقون در پارلمان عراق درباره نقش مخرب شیخ نشینان در عراق و تقلای آنها برای بی‌اثر کردن توافق امضا شده میان عراق و چین و تکمیل پروژه فاو خبر داد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اقتصادی پارلمان عراق خلیج فارس خلیج فارس بندر فاو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است

هدف اصلی رژیم صهیونیستی از تهدید به حمله به رفح فشار نظامی بر حماس جهت گرفتن امتیاز از این گروه در مذاکرات مبادله اسرا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آریل کاهانا خبرنگار یسرائیل هیوم در این رابطه نوشت، دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد، کابینه جنگ اسرائیل به اتفاق آرا تصمیم گرفت عملیات در رفح با هدف اعمال فشار نظامی بر حماس برای مجبور کردن این گروه جهت پیشبرد روند آزاد سازی گروگان‌ها و تحقق اهداف جنگ ادامه پیدا کند.

به نوشته این رسانه عبری زبان در همین حال به رغم آن که پیشنهاد حماس از خواست‌های ضروری اسرائیل دور است اما اسرائیل هیئتی را در سطح کارشناس برای مذاکره نزد میانجی خواهد فرستاد تا مسئله دستیابی به توافق در چارچوب شرایط تل‌آویو بررسی شود.

از سوی دیگر شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی متنی را که ادعا می‌شود حماس در مورد آن نظر خود را به میانجی‌ها اعلام کرده منتشر کرد.

به زعم این رسانه صهیونیستی: بعد از چند روز انتظار و التهاب، حماس شامگاه دوشنبه در چارچوب بیانه‌ای رسمی موافقت خود را با ابتکار عمل مصر برای آتش بس در نوار غزه را اعلام کرد و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش متن موافقت را به اطلاع مصر و قطر رسانده و متن این موافقت هم به دست اسرائیل هم رسید.

به نوشته این رسانه عبری زبان یک مسئول اسرائیل در واکنش به این خبر اعلام کرد، حماس موافقت خود را با کلیات طرح مصر اعلام کرد، طرحی که اصولا مورد موافقت اسرائیل قرار ندارد و این برداشت وجود دارد که هدف اصلی حماس خریدن زمان و به تاخیر انداختن حمله ارتش اسرائیل به رفح باشد.

به زعم این رسانه صهیونیستی، کلیات پیشنهاد مصر آن است که 33 اسیر اسرائیل در مقابل 900 تا 1000 اسیر فلسطینی آزاد شده، آتش بس برای 6 هفته اعمال و کمک‌های بشر دوستانه به نوار غزه افزایش پیدا کند.

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شودرسانه عبری متن توافق پیشنهادی مبادله اسرا را منتشر کردموافقت حماس با طرح پیشنهادی قطر و مصر برای آتش‌بسرسانه عبری: تهاجم به رفح در کابینه اسرائیل تصویب شد

گفتنی است این خبر در حالی منتشر می‌شود که خیابان های شهرهای مهم فلسطین اشغالی از تل‌آویو گرفته تا قدس و حیفا مملو از تظاهرات کنندگانی است که خواهان امضای فوری توافقنامه مبادله اسرا هستند.

از سوی دیگر روزنامه یسرائیل هیوم به نقل از یک منبع آگاه در ساختار رژیم صهیونیستی خبر داد: پیشنهاد جدیدی که حماس با آن مواقت کرده دارای نرمش بیشتری در مسایل مهمی است که اسرائیل تا به امروز بر آن پافشاری کرده است. 

به نوشته این رسانه به طور مثال در این طرح پیشنهادی حماس ملزم به آزادی 33 اسیر نبوده و شمار اسرا در مذاکرات بین دو طرف مشخص خواهد شد. 

در همین حال هیچ جمله شفاف و قاطعی در رابطه با آتش بس هم در آن گنجانیده نشده است. 

همچنین متن پیشنهاد تاکید دارد که اسرائیل حق اعتراض به هویت اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آنها در چارچوب این توافق خواهد شد، نیست. 

مسئله چارم موجود در این توافق عقب نشینی اسرائیل از محورهای اصلی غزه است، در این چارچوب اسرائیل موظف به اعطای آزادی تردد بدون بازرسی به فلسطینیان را داده و در آن به صراحت تاکید شده است که حضور هواپیماها بر فراز نوار غزه هم محدود می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش دانشگاه آزاد در توسعه همکاری‌های استان واسط عراق و ایلام
  • ویدئو نوشت| کویت؛ جامانده از «جاده توسعه»
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • شکست شمشیرباز اول جهان در فینال مسابقات جایزه بزرگ سئول
  • اجرای پروژه هوشمندسازی در شرکت فولاد مبارکه
  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد