Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کشتی‌های حامل کالای اساسی در تعهد شرکت بازرگانی دولتی ایران از مردادماه تاکنون همگی در بنادر امام خمینی(ره) خوزستان و شهید رجایی هرمزگان تخلیه شدند و بندر چابهار سهمی در تخلیه کالای اساسی نداشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، بندر چابهار با یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری آذرماه 96 با حضور رئیس جمهور به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید تا جایگاه ویژه‌ای در ترانزیت، صادرات، واردات و تجارت ایران داشته باشد و به مراتب بر مبنای طرح راهبردی توسعه سواحل مکران اصلی‌ترین بندر ایران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی‌ از مهم‌ترین هدف‌گذاری کالاهایی که قرار بوده از طریق چابهار وارد شود، تامین کالای اساسی کشور بوده است؛ این بندر قرار شده 20 تا 50 درصد کالای اساسی کشور را به مراتب با تمرکز بر استان‌های شرقی ایران تامین کند.

گزارش ویدئویی| تداوم ورود کالای اساسی به اصلی‌ترین بندر ایران / چابهار در تخلیه کشتی‌ها رکورد زدگزارش‌| تأمین کالاهای اساسی مردم ‌از اصلی‌ترین بندر ایران / ‌کرونا بر دریادلان تأمین‌کننده نان مردم اثری نداشت + فیلمگزارش ویدئویی| سواحل راهبردی مکران روی ریل توسعه/ ریل‌گذاری راه‌آهن چابهار ــ زاهدان با ریل ایرانی و همت بلند جهادگران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء

بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان پیشتر به تسنیم گفته بود: ایران سالانه 15 میلیون تن واردات کالای اساسی نظیر گندم، جو، سویا، نهاده‌های دامی، برنج، روغن و ... دارد که قرار شده چابهار 20 درصد این حجم را وارد و تامین کند.

شرکت بازرگانی دولتی و شرکت پشتیانی امور دام کالای اساسی مورد اشاره را تامین کنند؛ این شرکت‌‌ها که هر دو کاملاً دولتی و زیرمجموعه وزارت صنعت،معدن و تجارت به حساب می‌آیند نقشی راهبردی در تامین کالای اساسی کشور دارند.

هر دو شرکت بخش مهمی از وردات کالای اساسی را بعد از سال 96 به چابهار اختصاص دادند و از اسفندماه 98 تاکنون ورود کالاهای اساسی به چابهار بیش‌از هر زمان دیگری افزایش یافته است؛ سازمان بنادر و دریانوردی پیش‌تر گفته بود فقط در سه ماهه اول امسال بیش‌از 600 هزار تن کالای اساسی کشور به چابهار وارد و به مقاصد منتقل  شده است.

از مردادماه تاکنون کشتی‌های کالای اساسی به چابهار نیامدند

با این حال بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد از ماه مرداد تاکنون کشتی‌های حامل کالای اساسی شرکت بازرگانی دولتی ایران یکی از دو شرکت‌های اصلی تامین کننده کالای اساسی به چابهار نیامدند و صرفاً در بنادر جنوبی شهید رجایی و امام خمینی(ره) تخلیه کرده‌اند.

ماه مرداد همان ماهی است که تیم مدیریتی اداره‌کل  ویژه غله و خدمات بازرگانی چابهار از سوی شرکت بازرگانی دولتی تغییر کرده است؛ علی‌اصغر افتاده معاون پیشین اداره‌کل ویژه غله می‌گوید: از ماه اسفندماه که اداره‌کل ویژه غله چابهار مستقل شد تا ماه مرداد بیش‌از یک میلیون تن کالای اساسی برنج، گندم، شکر به چابهار وارد و به مقاصد عمدتاً استان‌های شرقی ارسال شده است.

وی افزود: همچنین انبارهای طریق‌القدس یا مکران هم که  شامل 5 انبار رو باز و 5 انبار مسقف بودند و گنجایشی بیش‌از یک میلیون تن و با مدیریت انبارش و دپو و انتقال تا دو میلیون تن را هم داشتند با سرمایه‌گذاری 150 میلیارد تومانی بازسازی و برای ورود کالای اساسی به کشور آماده شدند بنابراین ما مشکی در انبارش و تجهیزات بندری نداریم.

کشتی‌ها از هفته آینده به چابهار می‌آیند/ مراقبت برای عدم تغییر مسیر کشتی‌های چابهار

 مشاور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و مدیر پروژه لجستیک کالای اساسی کشور می‌گوید: موج دوم کشتی‌های کالای اساسی از اواخر این هفته و اوایل هفته آینده قرار است وارد چابهار شود.

محسن محمدی معین در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: امسال قرار بوده پنج میلیون تن گندم از سوی شرکت بازرگانی وارد شود که یک میلیون تن به چابهار اختصاص داده شده و تاکنون یعنی تا ماه مرداد بیش‌از 600 هزار تن وارد شده و بقیه هم قرار است تا حدود یک میلیون و 200 هزار تن تا آخر سال بیاید.

وی تصریح می‌کند: همچنین سایر کشتی‌های کالای اساسی نظیر برنج و گندم و شکر هم برای چابهار هدف‌گذاری و تا مردادماه آمده و به مراتب از هفته بعد می‌آید.

با این حال بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد دو کشتی حامل کالای اساسی که قرار بوده به بندر چابهار بیاد در هفته‌های گذشته تغییر مسیر داده و به بنادر جنوبی دیگر رفته است؛ حالا اگر قرار باشد سهمیه کشتی‌های کالای اساسی برای چابهار  در نظر گرفته شود باید حتما در همین بندر تخلیه شود و تغییر مسیر ناگهانی ندهد.

در هر حال تخلیه کالای اساسی شرکت بازرگانی دولتی از مردادماه تاکنون به صفر رسیده که این در تضاد با وظایف و ماموریت‌های چابهار در اسناد بالادستی کشور و طرح راهبردی توسعه سواحل مکران است که قرار است چابهار اصلی‌ترین بندر تجاری ایران شود.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/395/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه آزاد چابهار سیستان و بلوچستان منطقه آزاد چابهار سیستان و بلوچستان کشتی های کالای اساسی شرکت بازرگانی دولتی کالای اساسی کشور حامل کالای اساسی کالای اساسی اصلی ترین بندر بندر چابهار تغییر مسیر میلیون تن ماه مرداد یک میلیون کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۰۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند

تین نیوز

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۹ همت از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و نیز ۵۵ همت توسط بخش غیردولتی پروژه سرمایه گذاری در بنادر تعریف شده است.

به گزارش تین نیوز از سازمان بنادر و دریانوردی، علی اکبر صفایی در نشست ویژه اعضای شورای مدیران ارگان های دریایی کشور که با حضور برخی مقامات و مسئولین کشوری ذی ربط در محل سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، اظهار داشت: یک سال تا پایان دولت سیزدهم باقی مانده و از شورای ارگان های دریایی که از سابقه بسیار بالایی برخوردار است و در حوزه دریا رکن اصلی و مهم ترین بخش دریایی کشور به شمار می رود، انتظار داریم طی مدت زمان باقی مانده با رویکرد ویژه ای در مسیر تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور گام بردارد.

ضرورت ایجاد هرچه سریع تر ستاد اجرایی سازی سیاست های کلی توسعه دریا محور 

وی بر تشکیل هر چه سریع تر ستاد اجرایی سازی سیاست های کلی توسعه دریامحور تاکید کرد و افزود: مهم ترین مسئله این است که اجازه ندهیم کار روی زمین بماند و پیشبرد اهداف و برنامه ها از هر چیزی مهم تر است و مهم نیست که کدام بخش این کار را می کند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه ارگان های دریایی از سابق طولانی برخوردار هستند و دارای تجربیات بسیاری در حوزه دریایی هستیم، خاطرنشان کرد: مجموعه ناوگان کشتیرانی ما در منطقه بزرگ ترین است و صنایع ما در حوزه دریا رشد کرده اند و توانسته ایم کشتی بسازیم و به کشورهای دیگر تحویل دهیم.

باید در مسیر توسعه دریا محور برنامه محور حرکت کرد

صفایی با اشاره به اینکه مصوب شد که دستگاه ها در مسیر تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور به صورت برنامه محور حرکت کنند، عنوان کرد: ما به عنوان ارگان های دریایی و مهم ترین بخش تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور باید طی یک سال آینده با اقدامات ویژه پیش برویم و در مقابل مردم و خداوند شرمنده نباشیم، عنوان کرد: برخی دستگاه ها در حوزه دریا اقدامات مهمی داشته اند و مهم ترین مسئله در برهه کنونی حرکت به صورت برنامه محور است.

وی ادامه داد: مجموعه ارگان های دریایی باید عامل چرخیدن چرخ دریایی کشور باشند و برخی دستگاه ها اگر امروز در مورد این گردش کوتاهی کنند، چرخ تجارت خارجی کشور می خوابد؛ باید بدانیم که اپراتورهای دریایی و بندری اگر یک ساعت کار نکنند، اقتصاد کشور دچار آسیب می شود و چرخ صنعت دریایی باید با بهترین کیفیت بچرخد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ارگان های دریایی باید عملکرد دولت در راستای توسعه دریامحور را تهیه و ارائه کنند، یادآور شد: ارگان های دریایی در مسیر تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور به فرمان مقام معظم رهبری لبیک گفته اند و باید تمامی دستگاه ها و ارگان های دریایی، اقدامات صورت گرفته را تجمیع کنند تا به دولت ارائه شود. در این راستا باید برنامه محور پیش برویم و در دولت سیزدهم در حوزه دریامحور، عملکرد مطلوبی داشته باشیم.

صفایی تاکید کرد: باید زحمات صورت گرفته نشان داده شود و در سال های آتی با برنامه ریزی بهتر و منسجم تر با محوریت معاون اول رییس جمهوری پیش برویم به طور حتم با تحقق این سند بالادستی، حوزه دریایی کشور روزهای روشنی پیش رو خواهد داشت.  

میزان سرمایه گذاری سازمان بنادر در بنادر کشور از سال ۱۴۰۱ تا کنون

وی با اعلام اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از محل منابع داخلی خود در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۸ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۲ همت پروژه و در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۳ همت پروژه سرمایه گذاری کرده است، گفت: در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۹ همت پروژه سرمایه گذاری از سوی سازمان بنادر و دریانوردی تعریف شده است.

میزان سرمایه گذاری بخش غیردولتی

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره سرمایه گذاری صورت گرفته از سوی بخش غیردولتی در بنادر کشور طی سه سال گذشته، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ معادل ۴ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۲ همت پروژه و در سال ۱۴۰۲ معادل ۳ همت پروژه از سوی بخش خصوصی در بنادر کشور مدنظر قرار گرفته و در سال ۱۴۰۳ نیز ۵۵ همت پروژه از سوی بخش غیردولتی به منظور سرمایه گذاری در بنادر کشور، تعریف شده است.

میزان سرمایه گذاری در بنادر کشور توسط سازمان بنادر و بخش غیردولتی

صفایی با اشاره به میزان سرمایه گذاری در بنادر کشور توسط سازمان بنادر و بخش غیردولتی طی سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰ معادل ۳۲ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۴ همت پروژه، در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۶ همت پروژه مدنظر قرار گرفته است و در سال ۱۴۰۳ نیز معادل ۱۵۴ همت پروژه سرمایه گذاری توسط سازمان بنادر و دریانوردی و بخش غیردولتی، تعریف شده است.

اهم پروژه های اجرا شده سازمان بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم

وی مهم ترین پروژه های اجرا شده سازمان بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم را تشریح کرد و اظهار داشت: ساخت و بهره برداری از فاز ۳ پایانه کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی، ساخت و تکمیل بندر چند منظوره خمیر، افزایش ظرفیت کانتینری بندر شهیدرجایی به منظور پذیرش کشتی های ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU، احیای خلیج گرگان و بندر ترکمن، ساخت و تکمیل بندر چندمنظوره سیریک، ساخت و تکمیل بندر چند منظوره اروندکنار، ساخت و بهره برداری از ۵۰ فروند انواع شناورهای دریایی و تجهیزات دریایی در داخل کشور از جمله اقدامات مهم انجام شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: تجهیز بنادر کشور به تعداد ۱۵۰ دستگاه انواع تجهیزات بندری توسط بخش غیردولتی، خرید و بهره برداری از ۳۳ فروند شناور جدید در دریای خزر، ساخت و بهره برداری از ۵۵۰ هزار تن انواع ترمینال های مکانیزه غلات، جذب بیش از ۷۵ همت سرمایه گذاری بخش غیردولتی در بنادر، ساخت بندر مسافری چمخاله، ساخت بندرگاه نخل ناخدا،   ساخت و بهر برداری از بندر بوموسی، توسعه سواحل مکران و نیز ساخت ترمینال مسافری همراه با اسکله بندر بوشهر از دیگر اقدامات مهمی است که می توان به آن اشاره کرد.

مهم ترین پروژه های در دست اقدام سازمان بنادر

صفایی در مورد مهم ترین پروژه های در دست اقدام سازمان بنادر و دریانوردی، اعلام کرد: جذب سرمایه گذار بخش خصوصی خارجی، ساخت بندر گناوه، ساخت کشتی سازی و سیلوهای غلات در بندر انزلی، ساخت بندرگاه ریگ، طراحی و تولید نرم افزار جامع بندری، ساخت اسکله رو-رو ریلی کانتینری و سیلوی غلات بندر امیرآباد، ساخت منطقه بزرگ مسافری و گردشگری در بندرعباس، ساخت سیلوهای غلات و تجهیزات بندری و دریایی بندر امام خمینی (ره) و سرمایه گذاری چین از جمله مهم ترین پروژه های در دست اقدام همسو با توسعه دریامحور از سوی سازمان بنادر و دریانوردی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • «کشتی نیکی» حامل کمک‌هایی برای غزه به العریش مصر رسید+ تصاویر
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز محورهای کامیاران با ورود دستگاه قضا
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی